Att stänga av.....

För många år sen gick jag på en mässa.
En alternativ hälsomässa.
Där stod en man, han kom fram till mig och sa "du måste lära dig att stänga ner" du är alldeles för öppen. För mig var det sak samma som att stänga av.
NEJ! Skrek hela mitt system men jag sa inget.
Du och din kompis kan komma hem till mig så ska jag lära er.
Sagt och gjort några dagar senare körde vi dit.
Fy!!!
Känslan i hela huset var hemsk!!
Det var knappt att jag ville gå in!!
En del av deras jobb bestod i att dom åkte runt och renade hus. Även människor. Hjälpte dom att stänga ner....
Herregud vet jag att jag kände när jag ändå kom in i hallen, detta är helt galet. Så instängt, så smutsigt, så tungt!!  Herregud detta är ju inte bra alls.
Han skulle visa mig hur jag öppnade och stängde mina chakran!
Och jag bara kände nej!! Aldrig i hela mitt liv! Jag måste lära mig att vårda mina energier inte lära mig att vara rädd.
Lära mig se om mitt eget hus.
Men absolut inte stänga ner. Stänga ner så som han ville lära/visa mig var sak samma som att ge upp mig själv. Att inte få använda mitt sunda förnuft. Att inte få använda mina sinnen, min intuition. För mig låg den träningen på ett helt annat plan. Där står jag idag. Där har har jag i många år kunnat hjälpa människor inte att stänga ner sin känslighet utan vårda den dvs också förstå sig själva. Också få redskap till att balansera dvs plocka bort spänningar i sina kroppar. Få bindväv att slappna av. Bindväven som är ytterst viktig i detta sammanhang eftersom den reagerar starkt på stress. Så hade jag lärt mig att stänga av, vilket man inte kan så hade mitt undermedvetna plockat upp massor som den inte borde som mina instinkter och min intuition idag hjälper mig med utan att jag behöver tänka på det. Att energimässigt vara stark är en helt annan sak för mig, det är att vara sig själv. Få rätt till men att tillåta sig själv att vara den man verkligen är.

Detta kom jag att tänka på när jag gick min morgonpromenad. Första tjejen som kom på behandling...gissa vad. Exakt sånt här kom vi in på...
Jag har många gånger sagt kan du inte dig själv, din egen energi så kan du inte andra människors energi och du kan absolut inte andevärldens...
Det kom vi in på!
Tyvärr så har jag ofta mött just det hon sa....märkligt att han inte vill göra yoga när han är så nyfiken på andevärlden. 
Nej, säger jag igen jag har mött det förr MÅNGA gånger.
Hon är högkänslig, dottern också och hon får inte gå rakt in i det kaoset som det lätt blir när man absorberar som en svamp.

Den mannen jag besökte för säkert 25 år sen (minst) trots att han "stängde av" gjorde sina ritualer energimässigt var det kaos. Han absorberade som en svamp. I det hemmet hade jag inte varken viljat eller kunnat bo. Jag hade aldrig skapat mig ett sånt hem. Det är jag för värdefull för. Ja, tur att jag kände det redan då. Annars hade jag aldrig stått här idag. Men herregud vad jag lärt mig på vägen. Självlärd säger kanske vissa med ett hånskratt hellre det, det sunda förnuftet ska man inte förakta.

Sig själv och kroppens instinkter ska man inte förakta.
Ja, det är ingen slump att jag står där jag står idag. Det ligger många medvetna val bakom.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln