På riktigt!

På riktigt, säger jag ofta på mina pass. På riktigt, vad menar du med det? frågade en tjej efter ett lyxpass för ett tag sen.

Igår var Bella med på lyxpasset på kvällen. Jag sa till henne på em att ikväll ska du få vara med på yogan Bella....det hade jag glömt, fast inte hon. Visst kom jag direkt på det när hon kom tätt inpå och gick med mig mot dörren
-Just det Bella, du skulle ju vara med på passet.
Lyxpass för hästtjejer! (och killar)

När passet skulle börja gick jag upp, Bella stannade kvar nere!
Hon vankade av och an, hon buffade lite (Bella skäller inte, ja Bella är en hund. Hon bara låter)
Hon var rastlös därnere....
Efter första yogapositionen kom hon upplufsande för trappan. Stannade ovanför trappan luktade lite på kvinnan som låg längst bak, gick ner igen.
Vankade igen, tom gnydde lite!!!
Efter 2:a yogapositionen kom hon upp igen, gick något längre fram, fast bara lite , luktade på dom som låg där, vände och gick ner igen. Yogaposition 3 och Bella fortsätter att vandra även om det denna gången var mindre dvs lugnare. Kommer sen upp igen. Ställer sig, vädrar i luften, går in i rummet mellan mattorna till främre raden. Där ställer hon sig luktar igen, vänder på klacken och lufsar ner. Ytterligare lugnare därnere....såklart lugnare i yogarummet! Nu börjar det hända saker, på riktigt!! Bella är ju bara en spegling på det vi ofta inte ser, fast det känns! 
Sittande framåtfällning!! Efter den, näst sista positionen kommer Bella upp igen! Hon känner hela tiden av när jag avbryter övningarna, mellan positionerna kommer hon upp, inte när dom jobbar i positionerna. Som ett mätinstrument!!
Efter sittande framåtfällning står hon ovanför trappan igen, den här gången går hon raka vägen fram. Ställer sig ståtligt framför gruppen, Bella är ståtlig. Luktar i luften och lägger sig ner, öppet mot rummet (inte med ryggen emot)
Nu är det lugnt! Här är det tryggt. Nu kan jag vila och slappna av!
NU HAR NI JOBBAT PÅ RIKTIGT!! 
När det då är lugnt på riktigt, ja då skulle gruppen kunna springa omkring och vara stökiga på ytan fast det hade inte stört henne!
Det är energiarbete, på riktigt!
Energier ljuger aldrig.
Innan passet var inte Bella alls social med någon. Hade dom efter passet gått ut, kommit in igen hade det sett annorlunda ut!! 
Som jag sa, nu gäller det att underhålla den här andan.
Den behövs i all kommunikation. Håller man med hästar (ja även andra djur) är det av yttersta vikt! Då är man en sann ledare!
På riktigt, känns!!! Och syns, alla såg ju Bellas beteende. Många hade lagt fokus på Bella eftersom det kan upplevas som att det är hon som har problem, då jobbar vi i onödan och kommer inte åt dom verkliga problemen/obalanserna. Men det var ju därför dessa tjejer kontaktade mig från början. Vi är så duktiga på att ta hand om våra hästar men inte om oss själva! Nu tränar dom på riktigt.
Tack<3

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln