Sigge

Här skulle jag som överskrift kunna välja kommunikation, samspel, samarbete, energiarbete....ja, det finns några fraser till! Jag väljer att beskriva, visa på resultat av detta!
Det betyder inte att Sigge är en produkt! Han är...

I lördags körde vi till vår favoritö, Öland. Vi var på bron exakt 12.00, så vi vek av ner till Färjestaden för att äta/fika. Vi sätter oss på ett fik tillsammans med Sigge. Han lägger sig ner på trädäcket i kanten där folk passerar utan att han är ivägen. En dam går förbi, hon tittar på Sigge...hon går in på fiket, kommer ut, går förbi, tittar på Sigge igen...
Så kommer hon fram
-Vilken lugn hund, säger hon!
-Vilken fin tax, säger hon sen!
Vi börjar prata, hon slår sig ner vid bordet mitt över. Sigge bara är, fortfarande. Den här damen hoppar inte på. Inte på oss heller, hon bara är trevlig!
Hon berättar att hon haft hund i 74 år, den sista hunden som blev 15år tog hon bort i våras. Hon hade varit helt frisk i hela sitt liv, det var bara precis på slutet som kroppen sagt ifrån inte konstigt alls. Hon berättar att hennes första hund var en tax. Hon hade växt upp på landet, med djur. Hon hade också haft hästar.
Hon hade tränat och tävlat i agility med flera av sina hundar.
Den här damen kunde kommunikation, samarbete, samspel, kroppsspråk, signaler...allt det jag jobbar med!

-Vilken fin tax, han är så fin i sina propotioner. Det är så sällan man ser en sån fin tax! Blank är han också, säger hon! Och så lugn, bara 6 månader, säger hon på nytt!
Extrem roligt att höra från en sån här dam som verkligen föregår och har föregått med gott exempel.

Så berättar hon vidare....
-Ja, det hände att folk kom fram till mig efter tävling. 
-Vad hände där? Du pratar ju inte med din hund!? Så snabbt det gick, vi hängde inte med!!
Det hade funnits intruktörer som sagt till henne gör såhär/säg såhär! Då blev hennes hund helt förvirrad. Hon visade en sak med kroppen (hon och hennes hundar kommunicerade från hjärta till hjärta) men sa nåt annat=förvirring!!!

-Min sista hund var absolut den bästa! Hon hade inga fel eller brister, hon var så lätt. Hon förstod allt (sådan herre, sådan hund<3) tala om en lyhörd kvinna WOW, HÄFTIGT!!
-Jag kommer inte att skaffa fler hundar nu, hon var så bra och jag är så nöjd och tacksam för mitt hundliv!

-Så roligt att få se er fina hund!! Säger hon igen. Nu är säkert min tårta klar. Hon väntade på sin tårta och skulle på tårtkalas.
Oj vilket möte, oj vad tacksamt!
Som Felicia säger "tax"samt<3

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln