Yoga

Yoga för mig är medveten närvaro, det har det alltid varit. Jag lägger inte så mycket fokus på olika tekniker däremot på känsla. Att via yogan arbeta upp sin känsla, närvaro, medvetenhet också kroppskännedom.
Jag skrev precis ett nytt blogginlägg där jag bjuder in till ytterligare en ny yogahelg. Jag blev medveten om att jag bara skrev bara yoga, därför tänkte jag att jag beskriver lite mer här istället.

När jag själv började med yoga för många år sedan, jag tror att det var typ 25 år sen, då hette det som jag gick på poweryoga. Jag hade en fantastisk lärare som också arbetade med alternativ behandling. Den här kroppskännedomen, medvetenheten som jag brinner för den kommer ju också till stor del ifrån hästarnas och djurens värld, hur viktigt det är att vi kan och förstår energi, verkligen är och blir medvetna om oss själva i en kommunikation och samarbete.
En bra start är att börja med sig själv.
Det märkte jag själv i min ridning när jag började med yogan.

Efter att jag själv undervisat i yoga, märkte jag efter ett tag/ något år att männsiskor bara blev mer och mer stressade. Människor var mer och mer i det yttre jag kom inte åt tillräckligt på mina pass det som jag rent terapeutiskt ville nå.
Då började jag med yinyoga.
Jag hade inte gått någon specifikt kurs i yinyoga utan jag omsatte mitt andra arbete på behandlingsbänken till yogamattan.  Första gången jag hade ett yinyogapass blev det väldigt spontant. Jag kom till mitt vanliga pass och vi började prata, jag berättade om min yinyoga och dom sa direkt kan vi inte testa idag. Absolut, svarade jag, ge mig några minuter så bygger jag ett pass som passar er.
Ja, på den vägen är det! Dom ville inte sluta. Jo, vissa slutade. Vissa tyckte att det var jobbigt att stanna upp så pass mycket. Den medvetenheten är ibland jobbig. Men för att citera ett barn som gick regelbundet på pass hos min dotter Matilda i Sölvesborg (Matilda skriver ibland lappar om hon anser att det behövs. En lapp som innerhåller matnyttiga saker i den personliga utvecklingen) det här barnet som efter ett tag inte längre fick några lappar med sig efter passet frågade sin mamma, mamma varför får jag inga kärleksbrev längre ifrån Matilda. Hon förstod helt rätt. 

Så yoga för mig är medveten närvaro. Att landa på din matta tillsammans med dig själv för att bli medveten om dig. Umgås med dig själv en stund. Få din bindväv att vila, slappna av och dessutom få många andra bra bieffekter.

Det mest tekniska är att jag berättar om din bindväv, jag berättar om och förklarar vad meridianer är och vilket syfte dom har.
Allt arbete är individuellt eftersom olika kroppar har olika behov. 
Så arbetet ligger i/på
  • Närvaro
  • Samarbete
  • Samspel och kommunikation
  • Att vårda och ta hand om sin bindväv
  • Att få kroppen och själen att slappna av
  • Vårda kroppens meridianer
Jag skulle kunna skriva så mycket mer, men jag nöjer mig här. Såklart är du välkommen att prova mina olika alternativ.
  • Lyxpass skapade jag eftersom jag hade så ont om behandlingstider. Det är pass hemma hos mig där allt material finns. Varje pass är på 2 timmar. Det är mer som behandling.
  • Lyxpass för barn och ungdomar är på samma sätt förutom att dom passen är på 1,5 timme.
  • Passen i Sockenhuset blev efter/under pandemin också mer djupgående, så jag ändrade från 1,5 timme till 2 timmar. 
  • Mina yinyogaworkshops är mer utbildning. Såklart arbetar du på mattan i olika positioner men jag pratar mer, berättar mer om bindväv, om meridianer mm. Mina yinyogaworkshop ligger på kvällstid/vardagskväll och varar i 3 timmar. Det är vid 4 tillfällen, då delar vi upp meridianerna men kör igenom alla.
  • Yogahelg är som ovan. Fast då kör vi allt på en helg. Lämpligt såklart om man har en bit att åka eller tex små barn eller annat där det inte funkar mitt i veckan.
Yogapassen och mina yinyogaworkshops bokar du via boka direkt. Yogahelgen där bokar du din plats direkt till mig.
 
Varmt varmt välkomna!
Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln