Medmänniska med fingertoppskänsla

Många frågar vad jag gör, jag har alltid haft svårt att beskriva och förklara det är ju nåt jag bara kan.
När jag började "trycka på människor" var det på familjen först, sen kom vänner, arbetskamrater, grannar, ja sen har det bara rullat på!
Jag har ALDRIG haft någon medveten plan om att bli terapeut, tvärtom!! Inte yogainstruktör heller. Jag hade en kompis som ville massera, ville ta hand om andra...
-Nej, fy det vill inte jag! 
Mitt intresse låg och ligger på ett helt annat plan! 
Jag ser djupt, läser djupt!
Om det spelar någon roll, ja, bevisligen!
Jag bara visste var jag skulle trycka. Som när tex en kompis kom på behandling som hade och haft migrän i vansinnigt många år. Hon la sig på min behandlingsbänk och jag tryckte. Efter ett tag hörde hon av sig och sa, du har lyckats med något som ingen annan lyckats med. Vad frågade jag!? Min migrän är borta svarade hon tillbaka. Jag visste ju hur mycket besvär hon haft, dessutom hade vi varit på semester med deras familj flera gånger och varje gång vi kom fram mådde hon dåligt. Jag visste också att hon provat allt möjligt både inom den konventionella sjukvården och inom alternativ medicin. Gud va skönt, tyckte jag såklart! Jag som knappt visste vad jag gjorde mer än att jag tryckte  på dom punkter som jag visste att jag skulle trycka på!
En morgon när jag åkte taxi till skolan med tjejen som jag arbetade med, så berättade taxichauffören för mig om sin ångest. Han hade helt plötsligt från ingenstans fått världens dödsångest, en morgon när han stod i duschen så var han helt säker på att han skulle dö. Han fick fullständig panik, han mådde verkligen jättedåligt.
Då arbetade jag som assistent. Han hade först nämnt det för den assistent som arbetat där längst och hon hade berättat om mig, därför frågade han!
-Kan du hjälpa mig?
Ingen aning svarade jag, vilket var helt sant! Jag hade verkligen ingen aning, jag hade aldrig jobbat med någon som haft panikångest förr. Så mitt svar blev, jag provar gärna men jag kan inget lova! Han kom och det blev bra!
Ja, såhär spred det sig! Ryggar, nackar, magar, nackspärr, ryggskott, kroniska sjukdomar, utbrändhet mm. Det har bara blivit mer och mer och faktiskt svårare och svårare "fall" under åren som gått. Nu idag många unga människor som mår dåligt på olika sätt rent mentalt, men fortfarande mycket fysiska åkommor. 
Jag har aldrig hängt upp lappar, jag har aldrig gjort någon reklam. Tvärtom faktiskt!
I början när jag hade yoga så gick min syster där. Jag fick till slut säga till henne snälla Annelie, dra inte hit massa med människor till mina yogapass  som inte vill vara här.  Jag vill inte ha dom här. Tyvärr var vissa av dom inte speciellt intresserade av att arbeta med sig själva, det känns. Tyvärr är många offer i sina obalanser, vissa orkar inte ens prova att ta sig ur pga motståndet dom möter.
Visst kan det fortfarande idag vara jobbigt att se människor i dessa obalanser.  Faktiskt idag nästan värre ibland, eftersom jag själv lärt mig så mycket på vägen. Men vill man inte så kan jag såklart inte göra något åt det, det är ju upp till var och en. 
Såklart önskar jag att detta naturliga ska bli som en naturlig del i människors liv. 
Tack för att du ville läsa <3

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln