Föreläsning

"Vi befinner oss på BUP. De frågar mig hur jag trivs i skolan, om jag har några kompisar och framförallt vad, när och hur mycket jag äter. Efter en stunds samtal säger “behandlaren” som var en stor, kraftig kvinna med barsk framtoning; “Och nu får du följa med mig, och mamma och pappa stannar här”. Jag följer motvilligt med behandlaren trots att jag redan här känner att jag inte vill. “Ta av alla kläder förutom trosorna” säger den kraftiga kvinnan barskt när vi kommer in i det lilla kala rummet. I rummet fanns en sjukhusbrits, en stol och en våg i rummets ena hörn. Medan jag tar av kläderna betraktar hon mig med fokuserad blick uppifrån och ner. I varje rörelse jag gör så följer hon mig med blicken. “Och vad har du gjort här då?” säger hon och trycker med fingrarna längs min ryggrad som var full med blåmärken. “Jasså, du är en sån som smygtränar” säger kvinnan och fnyser. Sen böjer hon sig ner och börjar ta på mina mina ben. Först längs smalbenen och sen fortsätter hon upp på mina lår. “Nu ska jag bara kontrollera din blodcirkulation” säger hon och fortsätter att ta hårt på mina ben. Jag känner hur obehagskänslorna blir allt mer påtagliga. Idag förstår jag att detta inte var okej. Hon hade absolut INGEN känsla eller respekt för min integritet. Jag hade INGENTING att säga till om, och vad jag inte förstod då var att detta bara var början på 1,5 år där jag totalt togs ifrån makten att leva mitt eget liv."

190816 mejlade Vilma sin berättelse till mig. Som hon skriver detta är bara början...
När vi träffades på en föreläsning som jag hade om mitt arbete, såg jag en individ som såg ut som en liten fågelunge!!!
-Snälla lilla mamma ta din dotter härifrån, kände jag som en spontan reaktion, fast i nästa sekund insåg jag....men herregud, är det någon som kan energi så är det jag! Här är hon trygg! Hon är på så många "dåliga platser" där dom absolut inte kan energi.

30/8 berättar vi tillsammans jag & Vilma om denna resa
Från autism, ätstörningar, enorm ångest till ett liv.
Idag har Vilma tagit studenten hennes mål är att läsa till läkare. Hon är enorm smart, sund och frisk!!


Det är inte alltid människor vill lyssna på det som är bra, vi älskar ibland att grotta ner oss i andras elände....
Jag älskar att få se denna utveckling, denna självständighet!!

Vilmas slutord i sin berättelse som jag fick 190816
" För bara ett par år sedan satt jag på BUP där jag hela tiden fick höra hur sjuk jag var, att jag inte kunde lita på det jag kände och att för att jag skulle kunna må bra igen så skulle jag göra det dem sa till mig. Min ångest var extrem och jag ville inte leva längre. Jag medicinerades med starka antipsykotiska mediciner samtidigt som de trodde att jag hade autism. Hade mina gamla behandlare träffat mig idag tror jag inte att de hade känt igen mig. Sedan jag började få hjälp hos Monica har jag lyckats arbeta upp mitt inre. Jag har lärt mig vad som är jag och vad som inte är jag. Även idag drar jag ofta på mig obalanser men idag vet jag att det inte är mitt! Jag kan då lättare släppa det och gå vidare! Det finns inga ord som kan förklara den tacksamhet jag känner till Monica och inga pengar i världen kan räcka för att betala tillbaka den hjälp jag fått."

Hoppas ni kommer för att lyssna
Detta är en sann historia som är värd att spridas
Vilma har samarbetat sen den dan vi träffades, hon VILLE bli frisk! (Hennes mamma icke att förglömma, hon har också lyssnat)
  • När? 30/8
  • Var? I Sockenhuset
  • 18.00-ca 21.00
  • Kostnad 100:-/person gärna kontant för enkelhetens skull
  • Boka till mig via sms 0738231103
Välkomna! 
Vilma & Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln