Yoga, Energi, Personlig utveckling

Ja det är det som det handlar om.
Ditt autentiska jag!
Att hålla dig själv "levande" inifrån och ut. Att ständigt ha den här återkopploingen/kommunikationen med dig själv. Att använda din Intuition/magkänsla. Att ha dig själv öppen/levande. Det är livskraft som flödar i kroppens meridianer. Livskraft som är nödvändig för hela vår organism. Livskraft till våra celler, organ, körtlar men även muskler, leder.
Att möta barn och vuxna är såklart annorlunda! Barn har ofta närmre kontakt med sin intuition, sitt autentiska jag. Tyvärr så dämpas det ofta efterhand av olika anledningar.
YOGA FÖR BARN
Handlar för oss om att  hålla sin öppenhet, lyhördhet, nyfiknhet hel och intakt. Via yogan sker det. Ditt barn får enklare att ta egna beslut, grundade på sin egen känsla. Ditt barn påverkas inte så mycket av omgivingen.
Att stå i sin egen kraft är såklart viktigt. För framtida arbete, relationer helt enkelt hela livet!
Så huvudsyftet för oss att barn behöver yoga är att hålla sig intakt/hel...det är mer ett underhåll än reperationer. En möjlighet, att få va sig själv.
Beroende på miljö, situationer runtomkring påverkas vi ju lätt
Så redan som UNGDOM kan det ju satt sig mycket åsikter, tankar, mönster, präglingar som redan här ger symtom som tex magproblem, nack/ryggproblem, huvudvärk, migrän, ont i fötter/hälar, kramp detta är bara några enstaka symtom/reaktioner. Då kommer reperationer in först, sen även här underhåll.
YOGA FÖR VUXNA
Innebär såklart mer "städning"
Jag brukar säga det är ingen Quick fix eller Rom byggdes inte på en dag. Det är bättre att ta det lugnt, i en takt som var och en klarar av.
Det sker såklart en form av utrensning eftersom dessa spänningar/blockeringar orsakar att vi samlar slagg, skräp, gifter.
Vid en utrensning är det ju viktigt att kroppen orkar med, om inte kan det medföra/innebära enorma reaktioner.
Ungefär som när jag arbetade som tandsköterska. "En period skulle många plocka bort sina amalgamfyllningar eftersom det var farligt" dom insåg inte belastningen som skedde på hela kroppen (celler, Organ, körtlar mm), dom skulle ju ofta bort omedelbart. Många blev jättesjuka. Hade man tagit en tand i taget, hade kroppen orkat ta hand om reaktionerna på ett helt annat sätt. 
Så arbetet på yogamattan med vuxna innebär helt andra yogapass, eftersom mönster, präglingar, åsikter och värderingar ofta är djupt rotade.
Här handlar det ofta i början enbart om reperationer, läkning!
Det handlar helt enkelt inte bara om att stretcha den fysiska kroppen utan alla sinnen. Din lyhördhet väcks, öppenhet, nyfikenhet. Livet, livsflödet, livskraften kommer tillbaka.
Varmt Välkomna till våra pass <3
Monica & Matilda

 
ALLT DETTA ÄR SÅKLART INDIVIDUELLT eftersom vi är olika som idivider och ska så va! Såklart utesluter det inte sjukvård om det är nödvändigt! ( jag har många som under åren kommit och berättat. -Att under tiden jag gått på yoga har jag kunnat sluta med mina antidepressiva mediciner.) Vilket är helt fantastiskt!

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln