Kurs i Yinyoga & Kinesisk Medicin

Som alla förstått har jag haft en helt fantastisk helg i Stockholm med yinyoga & kinesisk medicin. Jag sa till Anders (som ofta är med mig när jag åker runt på mina utbildningar, vilket jag är otroligt tacksam för) att jag måste ha varit kines i mitt tidigare liv. Allt inom kinesisk medicin passar mig! Det är så jag arbetar både inom behandlingar och yoga, så klart även i utbildningar. Qi=energi, allt är energi. Dom som lärt mig mycket om Qi är djuren. Djuren ljuger aldrig, energi funkar alltid men du måste vara ärlig, du kan inte tänka en sak och skicka ut en annan med din energi. Balansen-balans mellan yin&yang. Balans mellan manligt & kvinnligt. Qi som flödar i energikanaler i din kropp, vikten av flödet i dom här energikanalerna/rörelse. Ibland blir det stagnation av olika anledningar, vikten av att återskapa balansen/flödet. Många söker, letar utanför sig själva på olika sätt risken för att stagnationen ska bestå eller tom försämras är oerhört stor. Flödet måste igång/vara i ständig rörelse. Det är din inre näring till hela dig/alla delar. Det är ju som sagt så här jag arbetat hela tiden. Det som är konstigt med mig (som jag brukar uttrycka det) är att jag vet/känner var dom här stagnationerna ligger. Naturligtvis går jag inte omkring och känner hur som helst, utan när någon kommer hit på behandling då söker man ju hjälp.  Då kan jag hjälpa till. Jag vet var jag ska gå in och trycka för att lösa upp spänningarna. Det är aldrig ett bestämt mönster eller form eller ordning eftersom alla är olika individer med olika behov. Det spelar ingen roll om det är människa eller djur.
Detta är verkligen min mission på yogamattan att lära andra bli medvetna om sin energikropp/helt enkelt lära känna hela sig/återskapa & hålla en inre balans. Då skapar vi så bra förutsättningar för oss själva som möjligt. Vikten av att ta hand om sig själv är A och O vilket jag lärt mig i den hårda skolan. Där kan man inte fuska, det syns/känns. 
 

Etiketter: yoga behandling

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln