Restorative yoga

I Oktober åker jag till Stockholm igen, för 3 dagarskurs med Magdalena Mecweld. Den här gången kommer även Ann Rudman-stressforskare. Hon pratar om  stressens påverkan på kropp & psyke.
Alltid oerhört intressant, på tidigare kurser har Louise Olsson-Naprapat och Jana Särman-Läkare i Kinesisk medicin delat med sig av sina kunskaper.

Innehåll den här gången
MODUL 4
Restorative Yoga
Detta är den första kursen i Restorative Yoga med Magdalena.
Vi lever i en hektisk tid med få stunder till återhämtning och vila. Stress, jagande och ordet ”måste” fyller våra sinnen och bryter ner vår kropp. Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa din kunskap inom Restorative-yoga, dess effekt på kropp och sinne och hur vi genom denna sköna yogaform kan upptäcka vår inre energi-reservoar.
Restorative Yoga har sitt ursprung i BKS Iyengars breda undervisning och kunskap. Syftet är djup avslappning och klasserna kan liknas vid en kropps-behandling i grupp. Läraren rättar till, stoppar om och anpassar kroppen efter de många kuddarna och hjälpmedlen. Man använde ofta block, ögonskydd, stolar, filtar och ligger i olika kroppsanpassade ställningar. Det är en mycket välbehövlig yoga-form som fler och fler hittar till i vår prestations-inriktade värld. Stressforskaren Ann Rudman från Karolinska Institutets stress-forskning-grupp är med under kursen och håller ett föredrag om stress påverkan på kropp och psyke.
Kursinnehåll
• Stressens påverkan på kropp och psyke. Stressforkare Ann Rudman berättar.
• Genomgång av Restorative-positioner. Hur man med kreativitet kan ”skapa” egna ställningar.
• Uppställning av kuddar, block och även alternativa propps och hjälpmedel.
• Att använda Restorative som ett komplement till yinyoga och annan yoga.
• Smärt/stress-hantering så som sömnlöshet, hyperkänslighet, utbrändhet med mera, med hjälp av Restorative-yoga.

Viktigt med input, viktigt/roligt/lärorikt att träffa nya människor. Varje kurs hos Magdalena har gett otroligt mycket på olika sätt.
Att få dela med mig av mina kunskaper & känsla njuter jag av!
Väl Mött! Namaste Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln