Om, Att lyssna....

Denna händelsen utspelade sig för väldigt många år sen.
Matilda vår äldsta dotter hade bestämt sig för att köpa häst hos en sk horseman. Hon fastanade väldigt starkt för just den här hästen, som var en omplaceringshäst (räddningshäst). Den här händelsen utspelade sig vid ett tillfälle när vi var och hälsade på hästen. Hon gick med ett par andra hästar i en hage. Vi, vår familj tillsammans med mannens familj gick gemensamt ut i hagen, där ställde vi oss på ett led, i bredd. Då kommer en av dom andra hästarna fram emot oss, med väldigt bestämda steg! Den här hästen var inte att lita på, det sa han på hennes väg fram emot oss. Blir hon för närgången vifta bort henne!  
Hon gick rakt fram till Felicia vår yngsta dotter...ställde sig framför henne och sänkte sitt huvud! Där bara stod hon! Mannen reaktion var stor! och han utbrast, hon underkastar sig dig! Felicia gillade såklart den här hästen direkt.....
Då säger mannen, hon är till salu det har hon varit ett tag, men vi hittar inte rätt köpare eftersom hon är väldigt speciell.
Felicia du måste köpa henne, hon har valt ut dig!
Ja, som det kan bli. Det kändes smickrande och ja, där var något mellan dessa två, såpass mycket att jag tom övervägde att lämna min Grani till försäljning där (tack gode gud att jag inte gjorde det, säger jag idag-med facit i hand) men då, funderade jag på det i flera veckor.....
Det gick någon vecka och Matilda köpte sin häst! Någon tid senare ringde telefonen, det är den här mannen som säger-jag kan inte glömma hur hästen gick rakt fram till Felicia, hon valde verkligen ut Felicia, ni kan få köpa henne till halva priset! Detta skulle ju kunna va ännu mer smickrande, vi såg ju! vi var ju där! Hon gick med bestämda steg rakt fram till Felicia, sänkte sitt huvod och bara stod där...länge!
Nu vid andra tillfället var jag hemma, i min egen miljö, där färgningen/påverkan inte är så stor....JAG LYSSNADE IN HÄSTEN, vad ville hon? Hon förmedlade smärta, framförallt tydligt i ett ben, en hov! Hon förmedlade också , jag är gammal, jag har gjort mitt! Jag vill inte mer, inte med sorg, bara tydlighet/beslutsamhet...
Jag tog telefonen och ringde upp mannen, som besvarade mitt påstående med....
Ja, det är sant! Hon har besvär med en hov, precis den hoven/det benet du beskriver, hon har haft det länge, hon har hovröta, men nu är det äntligen på väg att bli bättre! Ja, hon är gammaL! ja hon har gått på ridskola, där började hon  bete sig illa, väldigt illa...därför tog jag emot henne!
Det gick ytterligare någon eller några månader innan vi hade kontakt igen, han hade fortfarande henne kvar, eftersom hon var omöjlig att sälja/det gick inte att lita på henne.....Jag fick smärta igen! Samma känsla igen JAG ÄR KLAR! Hon tom förmedlade en svart/vit häst som hon tyckte passade Felicia. Den hästen hade massor att lära henne, den hästen kunde hon utvecklas med! Så jag frågade igen, har du någon svart/vit häst, en skäck. men inte brun/vit den ska vara svart/vit,den här hästen var väldigt tydlig/väldigt bestämd i sin kommunikation!  Inte jag svarade mannen, men jag har en som arbetar för mig som har en sådan häst som du beskriver....när jag förklarade varför jag frågade sa han, tyvärr är inte den till salu....däremot har jag en brun/vit skäck!
Det blev såklart ingen affär!
Denna händelsen dyker upp ibland, nu gjorde den det igen därför delar jag, för det är viktigt att vi lyssnar STORT, BRETT!
Om du nu läser detta och har en häst med just hovböld, så behöver det inte innebära att hästen är klar med sitt liv! Såklart inte! Men just den här hästen var verkligen klar, såklart gick hon till Felicia som lyssnar. En sann ledare, lyssnar! Såklart bugade hon inför henne! Hur saker sen följs upp kan man aldrig råda över! Tyvärr är pengar alldeles för ofta väldigt inblandade!
(OBS! Det är inte hästen på bild. Den hästen till höger däremot, är hästen Matilda köpte därifrån, som hon fortfarande har kvar och den vita är min Grani)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln