Lovat Yogapass, pass nr1

Jag lovade i veckan att lägga ut 2 yogapass som ni kan använda er av under sommaren.
Här är det första
 • Är du känslig?
 • Dras du lätt med i drama?
Då är detta ett pass för dig!
 1. Börja med att landa på rygg. Bli medveten om dina andetag andas in fyll på, andas ut släpp taget. Placera en kudde under rumpan. För upp knä mot bröst, verkligen vila hela ryggen mot mattan. Lyft sedan fötterna mot taket (har du ett bolster, placera bolstret på fötterna) Ligg här i 3-5 minuter.
 2. Happy baby. Gå långsamt ur föregående position genom att långsamt föra ner knä mot bröst. Sätt sedan en hand om varje knä och för ut dina knä, så att det blir ungefär höftbrett mellan dom. Lyft fötterna mot taket igen, fast nu med böjda knä. Slappna av i dina ben. Når du så tar du tar om dina fötter. Ligg även här 3-5 minuter.
 3. Sakta kommer du ur position. Tar bort stödet under rumpan. Ta tag om dina knä igen, vila dina ben och hitta en cirkelrörelse med dina knä. Så stor cirkelrörelse som passar din kropp (börja medsols). Känn hur du via denna roterande cirkelrörelse masserar ländryggen. Efter en stund stannar du upp, mellanlandar, för att sedan byta varv. Totalt även här ca 3-5 minuter.
 4. Korsa sedan dina fötter. Placera händerna på baksidan av dina lår. Lyft upp haka/panna mot dina knä. Känn hur du blir som en liten boll ANDAS, slappna av i rygg, nacke, axlar, armar, fötter. Stanna här några andetag och kom sedan upp sittande.
 5. Placera dig i sittande framåtfällning. Stöd under rumpa & knä om det behövs. Kom sakta fram. Där det blir stopp stannar du och andas. Lägg stöd under panna tex i form av bolster eller kloss. Kanske hänger du en filt över dina axlar. Även här 3-5 minuter. Sakta sen kommer du upp och ur position och mellanlandar för att vila.
 6. Kom sedan runt för att placera händer & knä i mattan. Händer under axlar och knä under höfter. Härifrån hittar du ryggflex. Andas in, svanka lätt, blicken fram, öppna upp, andas in, fyll på.... andas ut skjut rygg, slappna av,pressa ut mellan varenda kota längs hela din ryggrad. Andas in fyll upp, fyll på och andas ut slappna av, släpp taget. Verkligen känn och var medveten om hela din ryggrad här. Ca 3 minuter.
 7. Kom sakta ner och landa på mage. Vila neutralt en stund. Kom sedan upp på dina underarmar. Lägg kudde eller bolster under bröst. Hitta ett bekvämt läge för din nacke, även här kan du lägga stöd tex i form av bolster eller kloss under panna. Slappna av i axlar, nacke, mage, rygg, säte, ben, vader, fötter....andas och stanna i 2-5 minuter.
 8. Kom sakta ner. Mellanlanda/vila neutralt en stund. Lyft sedan upp dina fötter mot rumpa (eller tak). Når du fötterna, ta tag om vristerna med dina händer. Når du dom inte, låt benen bara landa där det känns ok, slappna av i lår. Ett bekvämt läge för din nacke. 3-5 minuter, sedan kommer du sakta ner med dina ben igen.
 9. Vila en stund innan du placerar dina händer i brösthöjd, sakta lyfter du dig upp på knä. Fotrygg i matta, sakta för du rumpan bak mot dina hälar. Upp till barnets position med armarna vilande bak längs sidan av kroppen. Ha en bit mellan dina knä. Du kan även landa med mage/bröst på ett bolster, fast då låter du armarna bara landa längs sidan av bolstret och låter ena kinden landa på bolstret. Ligg här i 3-5 minuter.
Vila sedan neutralt en stund för att interagera känslan i din kropp. 

Många med hög känslighet har ett överbelastat nervsystem. Här lugnar du ner ditt nervsystem och kroppen får lugn & ro. Vila för själen, såklart även för kroppen, så att du inte bränner alla proppar i ditt proppskåp.

Jag tycker inte att man ska göra saker som är onödiga, framförallt inte gå på för hårt eller för mycket, det fungerar aldrig på ett redan överbelastat system. Det skapar bara ännu mer oreda och kaos i en redan splittrat och stressad kropp. Så hjälp dig själv och ditt nervsystem/mage att återfå en inre såväl som yttre balans, i detta program som avlastar och lugnar ner.

Skön Sommar önskar jag er <3
Namaste Monica

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln