"Energi-Bidrag"

Igår hade jag en kvinna här på behandling. En kvinna som idag vill tillbaka till arbetslivet.
För väldigt många år sen bad hon mig komma till fibromyalgiförbundet i Hässleholm för att föreläsa och hålla ett yogapass. Detta önskade hon eftersom redan då, hade detta energiarbete hjälpt henne ofantligt mycket! Som ni förstår hade hon diagnosen Fibromyalgi, därför hamnade jag där. Hon ville helt enkelt dela med sig av sina upplevelser till andra, att andra skulle få känna det hon känt.
Jag kan meddela att det var inte hejarop och jubel i lokalen precis, dom flesta ville inte ens prova. Innan dom ens provat, informerade dom mig tydligt om sina besvär och sa att det var helt omöjligt!! 
Jag visste nåt annat, fast i det läget spelar det inte någon roll, eftersom det är var och ens val, såklart!
Idag mår hon ÄNNU bättre! Så BRA att hon verkligen VILL BÖRJA ARBETA men framförallt ORKAR arbeta och KAN arbeta!
Detta är något vi verkligen borde både hylla och ära!!
  • Hon har prioriterat
  • Hon har investerat både tid och pengar, pengar som hon inte har i överflöd.
Ja, visst är det häftigt!!
Hon borde få ett "energibidrag" för sin kämparglöd, trots alla begränsningar som låg där tidigare, som idag garanterat hade varit ännu fler om hon inte gjort något åt dom. Då hade det/hon med stor sannolikhet kostat samhället ännu mer.

Idag fortsatte det på samma tema!
Ikväll hade jag en tjej på terapiridning.
För att ge en snabb beskrivning.
När jag första gången träffade henne....
  • Gick hon inte i skolan (eftersom hon inte kunde)
  • Mamman jobbade inte (eftersom att tjejen mådde så dåligt och hon var tvungen att vara hemma för att ta hand om henne)
  • Som ni förstår var problematiken stor. Sjukvården var inkopplad och hade varit inkopplad i flera år, bara detta "fallet" kostade, varje dag mycket pengar.
Dom kom tillsammans på en föreläsning som jag hade, sedan den dagen har dom samarbetat.
Dom har prioriterat.
Dom har investerat både tid och pengar, pengar som även dom fått ta ur egen ficka eftersom detta inte ingår i sjukvården som en accepterad terapiform.
Dom har inte tvekat en sekund, eller mamman har inte tvekat en sekund. Det är ju hon som bekostat det. Också egentligen en stress för tjejen eftersom hon vet att mamman inte har pengar i överflöd och samtidigt känner och vet hon hur bra hon mår av det.

Idag....
  • Går tjejen i skolan
  • Idag är mamman tillbaka på arbetet. Förlåt, men hon/dom kostar inte samhället några pengar.
Hon behöver fortfarande stöd i sin fortsatta utveckling/läkning, även om det är fantastiskt bra!
Mest fokus idag, vill jag i hennes fall, lägga på samverkan med hästarna. Skicket på hästarna/kvaliteten på hästarna är av yttersta vikt i såna här lägen. Jag som terapeut spelar ju också stor roll.
Önskemålet nu hade varit varje vecka, men det är ju ekonomiskt orimligt.
Mamman har kollat upp om det finns någon möjlighet att överhuvudtaget få någon hjälp/ersättning, men det är nej!

Här känner jag igen att någon form av "energibidrag" borde finnas!!!
Hade dom själva inte investerat i allt detta! I form av behandlingar, yoga, ridning, umgänge med hästarna så hade hon aldrig varit där hon är idag.
Hon hade varit sjuk i många år när vi träffades och det hade bara blivit värre och värre trots stora insatser från sjukvården. Nu dömer jag inte sjukvården. Sjukvården behövs och dom gör väldigt många gånger ett fantastiskt jobb, fast inte i såna här lägen. Då kan man inte bara försöka, exprimentera, ställa diagos på diagnos för att mer och mer tappa individen. Någonstans måste man inse när det är läge att prova något annat och detta har ju bevisligen fungerat, på egentligen väldigt kort tid.
I nuläget hjälps vi åt, jag får ju faktiskt bjuda på mina tjänster och det gör jag mer än gärna när man inte utnyttjar det utan har det här enorma samarbetet.
Dom har visat på sin stora samarbetsvilja många gånger. När man har visat på den och det verkligen börjar komma resultat, då borde någon form av stöd träda in!!
Ja, önskan finns!!

Kanske man skulle öppna upp en fond, dit folk som vill, kan skänka pengar. En fond som går till såna här ändamål. Staten får ju då ändå sina pengar från avgifter och skatt som jag betalar....bara en tanke såhär på kvällskvisten, för visst tycker jag  att det väldigt många gånger är skevt!
"Energibidrag" till dom som investerar i sin energi, energi som gynnar ut i hela vårt samhälle <3
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln