YINYOGA

Yinyoga är en kombination av Mindfulness, yoga & Kinesisk Medicin.
 • Mindfulness-medveten närvaro. Att städa ur sitt sinne att inte bara lagra allt. Ofta har vi lärt oss att ta ansvar, att vara duktiga vilket gör att vi automatiskt inte släpper saker efter hand. Det  gör att vi blir  överbelastade. Att landa på yogamattan i den här närvaron, inga krav/inga måsten- bara Andetagen! Många gånger i allt ansvar låser vi andetagen, vi hindrar syresättningen. Det gör oss trötta, ofokuserade man kan säga att vi får en inre näringsbrist som orsakar massor av olika symtom.
 • Yoga-i yinyogan använder vi oss av väldigt snälla yogapositioner. Alla utgår ifrån sig själv. Man måste inte sitta med korslagda ben, man måste inte någonting. Var och en kör efter sina egna förutsättningar. Det är ju det som är viktigt. Vi är alla olika. Vi är byggda på olika sätt, vi har levt olika liv, vi har varit med om olika saker. Viktigt att också veta är att Rom byggdes inte på en dag, ett steg i taget. Absolut ingen stress, däremot är en regelbundenhet viktigt. I dom här olika yogapositionerna kommer vi åt kroppens bindväv. Bindväven som blir stramare ju äldre vi blir (om vi inte underhåller), bindväven påverkas också starkt av stress. Den drar ihop sig-krymper för att försvara/skydda fast effekten blir det motsatta. Det blit trångt, till slut kan det kännas som att man går omkring i en för liten våtdräkt. Enda sättet att få bindväven mer elastisk är stimulering & avslappning. Då skapas det med tiden mer plats, mer plats för allt. Dina muskler, leder, nervtrådar. Hela din cirkulation. Bindväven är kroppens lim, det som håller ihop oss. När då  bindväven drar ihop sig och ibland tom klibbar ihop, gör det ont på olika sätt. Bara bindväven i sig själv innehåller många smärtreceptorer. Yinyoga där vi stimulerar kroppens bindväv är aldrig farlig eftersom vi slappnar av. Vi forcerar inte, vi pressar inte, vi tvingar inte då går kroppen inte heller i sönder. Yinyoga är ett perfekt kompliment till all annan fysiskt träning.
 • Kinesisk Medicin- Vi består av ett nätverk med Meridianer. Meridianer som är energikanaler, där det cirkulerar chi(energi). Alla stora inre organ har en egen energikanal hjärta, lungor, tunntarm, tjocktarm, mage, mjälte, galla, lever, urinblåsa, njurar. Längs kroppens meridianer ligger akupunkturpunkter som ibland blir överbelastade. Enegisystemet slaggar igen, det inre flödet minskar, syresättningen till dina organ, körtlar, celler påverkas. Åtgärdas det inte utan bara byggs på, säger till slut organet/kroppen ifrån. Du får ett symtom. Symtom är ju faktiskt en hjälp att säga ifrån att något inte står rätt till. Att endast ta bort symtomet kan ha förödande konsekvenser. Ungefär som att oljelampan på din bil lyser. Du ser det fast just nu har du inte tid. Du har massor av andra viktigare saker att göra, så du tar bara bort symtomet-stänger oljelampan,. Till slut bränner du motorn, då blir du ju inte förvånad. Ändå blir många så förvånade när kroppen verkligen skriker med rejäla symtom, ofta har den gett små signaler tidigare som man bara avfärdat.  Genom att i yinyoga sitta eller ligga i dom olika positionerna kommer vi åt dom här akupunturpunkterna längs dom olika meridianerna. Det blir som en egen akupunkturbehandling, fast utan nålar. En inre rundsmörjning.
Alla kan göra yinyoga, effekterna som du bla får är
 • Ett inre lugn
 • Ett välbefinnande
 • En ökad syresättning
 • Ökad upptagning 
 • Ökad frisättning
 • En naturlig detox
 • Minskad smärta
 • Bättre sömn
Olika exempel jag mött under åren
 • Migrän
 • Huvudvärk
 • Utbrändhet
 • Magproblem 
 • Ryggproblem
 • Artros
 • Diskbråck
 • Reumatiska problem
 • Fibromyalgi
 • Annan diffus smärta
 • Olika kroniska sjukdomar tex ME, även kroniska tarmsjukdomar
Effekterna har varit stora. Varje vecka kommer bekräftelser i form av sms eller mejl med tex
 • Jag kom till yogan med en enorm huvudvärk, efter passet var smärtan helt borta.
 • Idag när jag kom till yogan hade jag världens nackspärr! Tack, för ett fantastiskt pass nu känner jag ingenting.
 • Under den här terminen har jag långsamt kunnat trappa ner på mina antidepressiva som jag ätit under många år, nu behöver jag dom inte längre. Så här bra har jag inte mått på länge! Tack!
 • Smärtan i mina fötter är helt borta!
Plus massor av fler! Det har verkligen gjort mig taggad att fortsätta. Det blir ju en del av bränslet. Tänk att vi kan göra så mycket för oss själva, på ett väldigt enkelt sätt. För enkelt tror jag ibland, vi söker ofta det som är betydligt mer komplicerat. Vikten av att underhålla/ förebygga, jag personligen tycker att vi jobbar många gånger alldeles för sent.
Detta är ju ett förhållnigssätt till livet.
Ett förhållningssätt, vi borde lära våra barn.
Desto tidigare det kommer in på ett naturligt sätt, desto enklare.
Man ska naturligtvis föregå som ett gott exempel. Barnen gör inte som vi säger, dom gör som vi gör.
Tack för att ni ville läsa, vi ses förhoppningsvis på yogamattan!
Namaste Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln