Yin & yang

Den här veckan på yogan har jag bla nämnt Grani, den vita hästen på bilden. Grani som var väldigt obalanserad när jag köpte honom. En VÄLDIGT känslig häst! Hela han var överstimulerad!Han försökte fly från allt! 
Fd tävlingshäst, högpresterande!
Första vintern jag ägde honom fick han hosta, så pass att veterinären dömde ut honom. Hans luftvägar var för trånga, enligt veterinär skulle han aldrig mer kunna äta hö (det är just hö han äter på bilden)
AVSLAPPNING, lugnt och ro, absolut ingen stress att inte ha bråttom fram det får ta sin tid det är det som varit hans medicin både fysiskt&psykiskt.
Grani har varit så rolig i sin känslighet har han verkligen känt allt. Då på den tiden när jag fick honom var jag helt inne på tillskott i form av örter, mineraler, vitaminer men hällde jag något på hans mat(havre) åt han det inte, vilket är bra för han behövde det inte.
Alla hans "problem"bestod av spänningar som gjorde hans nervsystem överkänsligt/överstimulerat. 
Avslappning, att låta det ta tid, vara närvarande har verkligen läkt honom!
Dom som kände Grani då, tror nog inte att det är samma häst idag. När jag köpte honom fick jag ett helt häfte av förra ägaren med saker att tänka på. Verkligen i all välmening men inget av detta behövs idag eftersom du kan ut och ta honom i hagen-i luggen...han följer också lös! ( då kunde det ta flera timmar och tom mer,  Du kan rida honom på långa tyglar (inget stångbett), han kan gå i vattenpölar, han behöver inte men det är inga problem, han går i princip upp i släpet själv, han kan ridas både först och sist i mitten också, Ja han är oerhört lyhörd!
Tänk vilken effekt det har att bara lyssna, vara närvarande....det får ta tid!
Idag är han i balans inifrån och ut vilket yttrar sig som en lugn, trygg häst med ett oerhört bra immunförsvar. Inte så sårbar och känslig varken fysiskt eller psykiskt.
Han är ju ingen tävlingshäst, vi tar våra rundor när vi är sugna. Han kräver inte att bli riden varje dag, vi gör det när vi har lust. Vi människor otroligt duktiga på att skapa stress,måsten, krav..... han njuter av att bara leva.
Så här funkar ju inte bara hästar utan även människor, vi vet det inte bara när vi är uppe i varv och allt bara snurrar på....
Ögonen är själens spegel!
Då när jag köpte honom såg man uppspärrade ögon, väldigt stressade ögon, rädda ögon!
Nu ser man lugn, han sprider lugn!
Balans!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln