Yogaterapi

Ja, vad innebär det!? Lugna och mjuka Yogarörelser kombinerat med energimässigt arbete, så som jag alltid arbetar dvs inkl Healing.
Healing för mig är att göra anden hel, läkning inifrån. Att få igång dina livsandar...
Vikten av det inre flödet, den inre balansen. Lära sig stanna upp, vara närvarande!

Långt innan jag började möta/arbeta med människor & djur blev jag medveten om att jag kände av andra människor och djur`s smärta, smärta som jag kände av i min egen kropp. Efter ett tag insåg jag, att vad är det för mening att jag känner deras smärta, symtom och reaktioner, jag vill ju veta orsaken bakom, kunna känna djupare....lyssna "läsa" djupare, absolut inte krafsa på ytan. Också kunna hjälpa till att frigöra, lösa upp spänningar/knutar via detta lyssnande, rikta energi, få igång och balansera energi. Det har varit mycket träning på olika sätt, jag har lärt mig oerhört mycket längs vägen.
Detta lyssnande, denna närvaro, denna medvetenhet använder jag mig av i alla möten, i yoga, såväl som behandlingar. Jag har alltid haft svårt att sätta namn på det jag gör eftersom det handlar om individuella möten och individuellt lyssnande med en enorm bredd. Vilket jag anser är oerhört viktigt, framförallt i dagens samhälle där vi har så bråttom och därigenom gärna vill generalisera.
Yinyoga började jag kalla mina yogapass för många år sen, från att tidigare i flera år kört mycket poweryogapass. När jag började med yinyoga fanns det inte så mycket information varken på nätet eller böcker om yinyoga. Sökte jag på google fick jag inte många träffar. Jag använde mig av mina erfarenheten från alla behandlingar, mina kunskaper/läror om meridianer, chakra, energi, frekvenser/healing.I det jag kallar Yinyoga handlar det om att lyssna, att vara närvarande, bli och vara medveten om sig själv. Läkning på olika plan, dvs Healing.
En period hade jag kombipass, dvs yinyoga kombinerat med yangyoga (poweryoga).
Yogaterapi känns som ett bra samlingsnamn på det jag gör eftersom jag är så mycket terapeut. Jag hjälper till på alla yogapass via mina sinnen, via min känslighet, via min intuition, vilket gör att det blir lättare för dig att balansera upp din kropp, det jag brukar kalla stämma ditt instrument.
Miljön är jätteviktig. För att kunna lyssna behövs en lugn, tyst & trygg miljö, så att du kan höra dig själv, utan massa brus. En miljö där du verkligen kan slappna av.
Den miljön har alltid varit viktig för mig att skapa  
Det är därför jag håller till här ute på landet, i den miljö som jag medvetet skapat! Jag skulle aldrig kunna hålla mina yogapass eller arbeta med mina behandlingar, på det sätt jag arbetar och lyssnar mitt i allt brus, det har jag alltid känt!
Sånt brus många människor ständigt har runt sig! Då kan det tom ibland bli jobbigt och konstigt när det blir tyst. 
Men den tystheten behövs, det är då vi läker!
 
Nästa vecka startar yogan
Jag ser som vanligt fram emot att träffas <3
Namaste Monica

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln