Vikten av att LYSSNA...på individen, inte fastna i symtom och reaktioner!

Oro, rädsla, ilska, frustration det var sånt vi jobbade med i helgen! Vi satt inte och pratade om oro eller rädsla, vi förstärkte inte varandras problem, vi blundade inte heller för det utan vi agerade aktivt. Med oss själva, genom att ta hand om vår energi. Detta mötte vi i Lördags och igår hade vi andra områden magen och bröstet inkl hjärta, lungor, mjälte, tunntarm, tjocktarm dessutom massa körtlar, hormoner.....
Ja vad händer om vi fastnar i all oro, i all ilska, vi bär det inom oss, känslan av att sitta fast, stagnera, ja vår magkänsla är inte längre med oss, vi lägger massa känslor över bröstet, vårt hjärta, vi ska ju vara lyckliga det ser vi ju överallt bakom den fasaden kokar det över av annat som stressar våra kroppar, vår bindväv. Som i sin tur skapar massa smärta, smärta vi lätt fastnar i, smärta som begränsar oss och livet. Då vill vi ofta bara ha symtomlindring, men inte gå bakom eftersom vi inte tror att det finns något bakom det kan vi ju inte se. I detta läget har vi också ofta tappat förmågan att ge oss själva luft, syre....vi ger kanske till alla andra men inte till oss själva! (Det vi inte uppfattar här, är att när vi ger här till andra, ger vi även det vi inte själva kan känna,  eftersom i detta läget skriker kroppen på HJÄLP....den säger snälla snälla stanna upp och lyssna på mig och här gör vi ofta tvärtom, söker, letar, jagar något, någon som snabbt kan avlasta mina symtom...ungefär som...bara jag får semester så blir allt bra! Jag behöver bara vara ledig! Men efter ledigheten om du inte åtgärdat det bakom ytan, kommer det direkt tillbaka när du är tillbaka i vardagen. Detta eftersom det ser likadant ut, det känns likadant eftersom det är ju ingen skillnad inom dig. Det kan lätt bli en flykt, från livet, från dig själv det måste hela tiden hända nåt. Din kropp är så överbelastad att det kryper i varenda liten vrå! BALANS!!! Behöver vi mer intryck då? Nej, det anser ju inte jag. Det är inte alls konstigt att vi har så mycket inflammationer i dag, Neurologiska påverkningar. Huvud, mage, ja överallt! Vi kan inte stressa oss mer genom att bara tro att vi ska komma åt detta via kosten eller massa tillskott, det kan gå riktigt illa. Vi behöver lära oss förstå att vi består av energi. Inte fastna i dessa överbelastningar och leva utifrån dom och tom i detta elände säga SKRIKA, KRIGA ut, detta är jag! Gör jag inte det druknar jag, det är ju också ett sätt att få bekräftelse. Att bekräfta sig själv, så här funkar jag, men då måste vi ju lära känna oss själva igen. Vår energi, därigenom kommer självinsikt, självrespekt och självbemötande. Då har vi också energi och ork att möta andra framförallt respektera andra människor såväl som djur. Men framförallt stå kvar i vår egen energi!! Kunna anpassa oss möta, men lätt hitta tillbaka!
Detta diagram fick jag efter 2:a behandlingen från en sådan tjej. Vansinnigt överbelastad!! Kan mycket om tillskott och kost men ingenting om energi och vikten av att ta hand om den. Äter massor av tillskott! Skulle jag uttrycka det i ord, högkänslig och vansinnigt överbelastad! Ber jag henne att läsa om högkänslighet? Nej, det hjälper verkligen inte!! Då applicerar hon ännu mer till ett redan överbelastat system. För att skärma av från alla intryck har hon självmedicinerat, där kan vi ju ta till allt möjligt. Sak samma som att inte möta, utan skärma av såklart!!! Idag äter många unga människor antidepressiva av just denna anledningen!Såklart även äldre! Och det är inte många, utan mängder av människor. Hon hade/har mycket annat hon tar  till som absolut inte är bra. Det är ju den enda "lösningen" hon har hittat. Att utifrån fastna i dom problemen och tjata, det hjälper inte!! Det blir bara värre! Att blunda hjälper ju inte heller! Men att ta hand om sina energier hjälper. Här behöver vi ju hjälp från någon som ser! Detta fick jag dagen efter hennes 2:a behandling. Då känns det i hjärtat! En otrolig TACKSAMHET! Ja, våra energier spelar roll och att lyssna spelar roll. Att vara närvarande och medveten om sig själv (inte sina obalanser) spelar roll!!
Många ungdomar idag flyr på olika sätt, flyr för att få vara sig själva känna sig fria. Men att bara fly utan det energimässiga arbetet hjälper oftast inte, det kan tom bli värre!! Så har den här tjejen också gjort!Ett instinktivt sätt för att hitta en lösning!
Så här skrev hon i meddelandet...
Jag har varit oerhört trött idag trots 13 h sömn inatt. Har en app som mäter sömnkvaliteten och den visade 100 %. Har aldrig någonsin hänt förut! Men konstigt att jag återigen kunde somna och sova i 3,5 h nu innan lunch.
Jag lider av insomnia och kan ibland inte somna förrän kl 5 på morgnarna, och då tar jag drar jag till hjälpmedel som exempelvis rödvin, muskelavslappnande, melatonintabletter etc. Men igår somnade jag av mig själv redan vid 21 tiden. Så himla skönt! Kan skicka en print screen till dig (bilden) som visar 100%sömn, Sov från 21.16-11.05


Ja, vi måste lära oss att se bortom dessa synliga symtom och verkligen möta individen där bakom! Så här viktigt är det! Där har vi lite i samhället att arbeta på! 
Jag har mött många ungdomar som är överbelastade på detta sättet, även vuxna. Oftast är dom villiga till att samarbeta men inte alltid omgivningen tex föräldrar för dom har inte tid!! Eller vågar dom inte! Vilket är märkligt för mig!Vi kan verkligen inte köpa oss friska, det har vi väl tillräckligt med stora bevis på idag!
Var och en har rätt till sin egen frekvens. Den här tjejen har väldigt hög frekvens, men för att samspela med andra, kunna vara i normen eller normal har hon sänkt sin frekvens för att det ska kunna ske ett möte  (Hon har en enorm potential sombåde hon och samhället går miste om idag) Hon måste bara i lugn & ro få landa i sig själv först.  Idag finns det många som stängt in sig i sina olika begränsningar sk skenbar trygghet där man har en yttre kontroll. Då vägrar man höja sig frekvensmässigt för att en kommunikation ska ske, då indirekt tvingar man ner den andra till sin nivå. Vi är ju flockdjur, vi är i behov av vår flock och familj. Då tar dessa barn/ungdomar väldigt mycket stryk! Vi lever i ett upplyst samhälle som jag ofta kallar nersläckt pga alla rädslor och just begränsningar. Vi behöver vakna och verkligen börja se, bli medvetna först och främst om oss själva!
Tack<3 Namaste Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln