Föreläsning om energier 11/1

Det blir ytterligare en sån här föreläsning!
  • Nytt datum är 24 Maj
  • 18.00-21.00
  • Plats i Sockenhuset i Norra Sandby
  • Boka din plats via sms 0738231103
Jag kommer att köra en hel föreläsning om energier 11/1 18.00-21.00 i Sockenhuset Norra Sandby.
Vi här lever i ett välfärdssamhälle, ändå är det så många idag som mår dåligt både fysiskt och mentalt. Vi har många etiketter, namn på saker och ting....det som saknas är kunskap om energi. Vi har glömt att en stor del av det vi består av är energi. Vi fastnar i omgivningen, vi skyller på varandra, det är matens fel, ja det är allt annats fel, utan att vi är medvetna om oss själva. Detta får våra barn idag inte lära sig! Skolan ska ta ansvar, sjukvården ska ta ansvar...men vart har vårt egenansvar tagit vägen? Våra instinkter? Vårt sunda förnuft? Vi sätter lagar och regler! Vi ska ta hand om varandra, ja det ska vi men ingen orkar om man inte tar hand om sig själv!
Överbelastning! Många empatiska människor idag är överbelastade, då orkar man inte till slut vara närvarande och lyssna. Man tappar sina kvaliteter! Sak samma om man är avstängd! 
För visst är närvaro, lyssnande, kommunikation och samarbete det som är av yttersta vikt! Det innebär inte att vi ska gå in och ta någon annans skit!
Ett stort ämne idag är högkänslighet! När jag började jobba med sånt här, kändes det som att det var bara adhd som fanns, diagnoserna idag är MÅNGA fler. Matallergierna likaså! Redan då sa jag, ska vi plocka bort unika individer från vårt samhälle som har enorma resurser! Genom att sätta en stämpel i pannan! Ska vi inte se till var och ens egna tillgång!?
Vad händer!? Jobbar vi inte lite för sent!? Handlar det inte om att ta hand om från början?inte bära omkring på!
Jag har själv hög känslighet! Jag har haft hjärnhinneinflammation, jag var en kort tid efter vansinnigt ljuskänslig och ljudkänslig....det är jag inte idag! Det fanns dom som sa, var rädd om dig! Dom kunde lika gärna sagt, bli inte bra!
Jag arbetar  med energier, via att lyssna, jag pratar också. Men jag vet att bara prata utan att gå in i systemet och göra skillnad hjälper inte. Många idag pratar mycket och det kan skapa ännu mer oreda och ännu mer kaos. ju mer prat på det sättet du har i dig desto svårare är det att lyssna både på dig själv och andra. 
Detta handlar för mig om etik och moral. Det handlar också om uppfostran. Definitivt om tydlighet och ärlighet. Absolut inte om att stötta eller ibland tom förstärka varandras obalanser, genom sk medberoende.
 
Ja, kort och gott!!
Energier är viktig! Det gör skillnad såväl fysiskt som psykiskt!

 
Tyvärr har jag varit med om alldeles för många gånger, att benämner man energi så tänker många direkt på andevärlden. Jag pratar först och främst om varje enskild individ, det är där vi behöver börja om vi ska kunna samspela i samhället och ändå må bra! Det finns för mycket konstigt redan. Men i vårt sökande utanför oss själva, hoppar vi gärna på allt möjligt bara jag slipper stanna upp och lyssna. Inte konstigt att vi har så ont om tid....eller rättare sagt utrymme för oss själva! Där drar lätt karusellen igång och ibland får vi åka många varv innan vi kan hoppa av. Då ibland så snurriga i huvudet att det tar lång tid innan båda fötterna är på jorden igen. Och vi kan vandra iväg stadigt, balanserat och tryggt igen! Med lugn och ro inom oss!
Detta är inte sak samma som att sitta i vår kammare och rulla tummarna, det är ofta i kammaren vi hamnar tyvärr när vi inte tar hand om oss energimässigt!
  • Torsdag 11 Januari 18.00-21.00 sockenhuset i Norra Sandby
  • Kostnad 200:-
  • Max 40 personer
Varmt Välkomna
Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln