Energi/Miljö

Efter en helg i individuellt intuitivt avlyssnande, landar jag senare igår kväll i soffan, framför ett program där Anders Bagge "hjälper" hundar....jag vet inte vad jag ska säga mer än att jag fick byta kanal.
Det jag såg var att dom skulle hjälpa en liten hund att åter igen börja använda nosen och spåra....tanken var god, få tillbaka sin naturliga instikt att lukta, sådant vi ibland plockar bort i vårt förmänskligande av djur. MEN dom störde ju hunden, dom flamsade, tramsade, ingen var närvarande, ingen var focuserad på att hjälpa den förstörda hunden! Hoppas innerligt det görs proffsigare och bättre när kameran är stängd! Pinsamt...
Nästa hund var hans "älsklingshund" som stod i ett hundstall och hade börjat magra av kraftigt.
Det informerades om vilken mat (bra marknadsföring) en hund som magrar av behöver.....jag kände direkt, kan han inte ta hem hunden! hunden behöver ju bort från den här stressade miljön! Den kan inte va kvar! Här blir han aldrig frisk! Energin stressar, påverkar magen...han behöver lugn&ro!
Det informeras även här, att han är ibland dom mest stressade hundarna, den jobbigaste avdelningen (en sån här lyhörd, känslig hund, dessutom inlåst i en box, så han kan absolut inte ta sig ut! Detta kallar jag djurmisshandel och det visar man öppet på tv och samtidigt tycker att man är god, snäll och tycker om djur. Eller älskar, eftersom många som älskar på det här sättet, kväver, kränker, begränsar djurets naturliga instinkter.
I nästa sekvens får Anders ett samtal från hundstallet. Han är livrädd att något hänt hans "gullehund"
När han kommer dit, kommer två personer gående inifrån med den här HÖGKÄNSLIGA HUNDEN, LYHÖRDA HUNDEN som är helt överbelastad och kämpar för att överleva! Vissa kapitulerar och ger upp, den här slåss för sitt liv! Då kommer dom gående med den här hunden, ett koppel varje sida, eftersom han gått till attack....
Då kan inte jag titta mer!
Vissa människor tycker det är kärlek, det tycker verkligen inte jag!
Att lyssna, möta, respekter och kommunicera det är kärlek!
Jag brukar inte skriva om såna här saker offentligt, men nu gör jag det!
Jag/vi (familjen)  har blivit erbjudna under åren, att ta hand om framförallt många hästar. Det finns dom som sagt till mig, du kan inte rädda hela världen. Nej, det kan jag verkligen inte. Framförallt inte låta barn, djur ( som är överbelastade) flytta in hit för att få uttrymme att vara sig själva. Det jag kan hjälpa till med är att göra människor medvetna!
Tack <3 Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln