Din själs syfte

Idag är en sån dag jag skulle kunna skriva hur mycket som helst. Din själs syfte! Har den ett syfte, har vi som uppgift att lyssna på den? Ja, jag anser det i allra högsta grad! Igår mötte jag en flicka, en liten flicka 9 år. Jag mötte henne via behandling, hon hade önskat att komma hit. Hon sa till sin mamma, mamma jag vill till Monica, hon kan göra mig lugn. Ja, så kan man säga för jag lyssnar! På själen, på det vi inte alltid kommer åt eftersom vi har fastnat så mycket fysiskt. Jag började med att ge yogaövningar. Det är jobbigt, det gör ont tyckte flickan. Ja, såklart. Bindväven är spänd, det är ibland jobbigt att lyssna, det är bättre att någon annan gör det till oss, men det funkar inte så.
Symtom ont i huvudet, orolig, rädd, ont i hälar/fötter, ont i nacke
Yogapositioner sittande framåtfällning, ben mot vägg, liggande vridning(innan det är dags att sova). Både sittande framåtfällning, ben mot vägg stimulerar urinblåsmeridian som påverkar centrala nervsystemet. Centrala nervsystemet är överbelastat vilket skapar reaktioner/symtom.
När hon la sig på bänken var hon såklart sned, mycket spänningar! Ömma punkter. Fast det är ok, det är skönt sa hon. Man bara vet, man känner att dom ska bort. Det är samma sak på yogamattan. Tydligheten, närvaron behövs, då är det såklart enklare att sitta i en yogagrupp, där i detta fallet jag kan hjälpa till med tydligheten så att man vågar möta sig själv. Frigöra spänningar/blockeringar.
Jobb! Vad vill du jobba med frågade jag henne. Jag vet inte, alla mina kompisar vet, men jag är ju bara 9 år, då är det inte så lätt att veta!
Sant, men själen finns, längtan finns, drivkraften finns, problemet är att i allt brus hör vi den inte, fast vi endast är 9 år. 
Jobb, själva ordet jobb! För många år sen sa Felicia min dotter, mamma varför heter det jobb?  Jobb är jobbigt, kan det inte ha något annat namn. Ja, helt rätt, vad relaterar vi jobb till? Att tjäna massor av pengar?! Det kommer ofta högt upp på listan, så även i denna tjejens fall.
Jag vill ha ett jobb där jag tjänar massor av penagar, så jag slipper jobba. Så jag kan resa på semester, va ledig, ha roligt. Tänk om jobb kan va roligt! Tänk om jobb kan innebära att du känner en inre tillfredställelse! Det kräver att du lyssnar på din själ. Då behöver du inte fly, känna dig rastlös eller ett enormt behov av att vara ledig. Då respekterar du dig själv och dina behov.
I den här tjejens fall "städade" vi bort åsikter från nära, angående jobb. Där flickan verkligen sett och förstått att jobb är jobbigt! Vilket såklart inte är sant!
Det hndlar om mönster/ präglingar!
För många år sen sa en faster till mig hur kan det va att du aldrig klagar på ditt jobb?
Du är tandsköterska, din mamma är tandsköterska och din syster är tandsköterska, dom klagar alltid men jag har aldrig hört dig klaga. Vad ger vi oss själva, respekterar vi oss själva, men samtidigt vad ger vi till omgivningen?!
I mitt fall kan jag säga att det ändrades över åren, jag tyckte om mitt jobb, men det fanns andra där som verkligen borde slutat långt tidigare. Som hade ångest över att gå till jobbet, hela söndagen gick till spillo pga av jobbet ( i tanken). Personer som bestämt över själen att här ska du stanna till pensionen. Tala om att göra övergrepp på sig själv, då är det inte omgivningens fel! Men energin man sprider är såklart helt annat än positiv. jag har suttit på kalas där jobbprat har tagit nästan hela utrymmet, missnöje, gödning av missnöje! Varför? Vad leder det till? Ännu mer missnöje! Ännu längre ifrån sin själs önskan.
Flickan på bänken förstod! Hon förstod vikten av yogaövningarna, även hennes mamma förstod. Det handlar om personlig utveckling. Inte fastna i oblanserna, rädslan, otryggheten....känna att man växer innifrån och ut! Våga möta sina rädslor! Om inte släpper dom aldrig greppet och du kan vara en fånge resten av ditt liv. En fånge i dig själv som inte vågar möta livet, men framförallt vågar inte visa dina rätta färger. det som är du.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln