Överrörlig

Så här skrev jag på fb idag efter avslutat yinyogapass.....
Då blev det ett hjärtpass idag på yogan! Jag skulle ju aldrig kunna bestämma i förväg vad vi ska göra på yogan, jo yoga såklart  vara närvarande, respektera oss själva faktiskt sätta oss ner och ha en inre dialog! Lyssna! Övningarna till dagens pass, kom hemma. Kom hemma? Ja, jag sätter mig ner en stund innan jag ska åka och tonar in (telepatisk lyssnar på gruppen) övningarna kommer i ett flöde, man kan säga "att jag bara vet" jag skriver inte ner, det behöver jag inte övningarna är ju aktuella tills vi jobbat i dom. Efter passet är det borta! 
Idag när jag sen kom till passet fick jag en fråga! 
Är det farligt att göra yoga när man är överrörlig? Det var någon som hört det från någon som sen......bla bla bla köpt sanningen. Sån "sanning" som vi lätt sprider!! NEJ, att jobba såhär som jag gör i yoga där vi inte tvingar, forcerar, är uppe i huvudet utan verkar i hjärtat i närvaron och lyssnar! Nej, då är det verkligen inte farligt!!!! Jag har mött flera sk överrörliga som är väldigt känsliga dvs fångar upp mycket intryck som överbelastar. Den överbelastningen påverkar bindväven och skapar mycket smärta tom exempelvis diskbråck(bara ett exempel). Systemet/bindväven blir stressad och krymper även om du i dom yttre delarna är överrörlig och kan böja dig på alla möjliga håll! När man sen arbetar med sig själv såhär innifrån, så påverkar det därute dvs överbelastningar släpper och du blir inte lika överrörlig! 
Balans ✨ som sagt nu pratar jag om mitt sätt att yoga, där intuitionen och magkänslan är det viktigaste! Ja, den frågan som kom var en väldigt bra fråga, kvinnan som frågade är själv överrörlig så hon blev ju rädd! När jag presenterade mina erfarenheter sa hon, ah va skönt för jag har ju känt att det är så skönt med yoga, att det är bra för mig och vill absolut inte sluta! Just det! Intuition, magkänsla....
Det viktigaste av allt! Det florerar så mycket sanningar som bara sprids som inte har någon förankring i något, man bara för det vidare!
Osökt efter detta kom berättelsen om Amanda- en svart liten shetlandsponny till höger på bilden!  ja det ligger mycket hjärta i hennes berättelse! 
Ett härligt skönt hjärtpass som jag aldrig kunde förutbestämt igår! Det handlar ju om att va i flödet och möta  här & nu! ✨ det är yoga för mig! 
Hela berättelsen om Amanda kommer i min bok!
Denna omedelbara respons fick jag av en kvinna som haft enormt ont i sin kropp, hon är otroligt känslig.
"Jag kan bara hålla med Monica! Jag har haft överrörliga leder sen jag föddes och har genom mitt liv haft smärtor och en "sned" kropp. (visst var det roligt att visa kompisarna i skolan vilka akrobatiska övningar jag kunne göra med min kropp, men..!) Sen jag började med yinyoga har smärtorna forsvunnit. I positionerna i denna fina yoga gäller det att hitta vad DIN kropp kan och behöver, där finns inte något:"Du måste göra såhär och på detta sätt"! Du har mycket valfrihet inom positionerna. Dessutom har jag lärt mig att lyssna på min kropp och vad den behöver och inte behöver. Får jag ont någonstans i mina leder, gör jag lite övningar och smärtan släpper direkt. Jag kan varmt rekommendera yinyoga! Däremot funkar "vanlig" yoga inte för mig, eftersom där finns för många regler om hur du ska vara i positionen och jag kan inte både lyssna på min kropp och göra en "perfekt" position. Tack för att du finns Monica!"
I ett privat meddelande skrev hon du får gärna använda min historia, jag blir bara glad om andra överrörliga kan bli av med smärtorna och få ett härligare liv!
Tack! <3

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln