Yinyogaworkshop i Sölvesborg 5 Mars

2 timmar med yinyoga där vi focuserar på vår bindväv & kroppens meridianer (energikanaler). Ett yinyogapass där jag pratar och berättar mycket samtidigt som ni gör olika yinyogaövningar.Därför kallar jag det workshop. Jag har även beslutat att hålla den här workshopen gratis.
Vad är då yinyoga?
  • Yinyoga är en väldigt snäll yogaform som alla klarar av. Man behöver inte ha någon erfarenhet alls av yoga, det räcker med att man är villig att prova. Vissa säger yoga, nej det kan inte jag! Det är jag alldeles för stel för! Men det är ju då du behöver det! Stelheten går inte över av sig själv om du inte aktivt agerar för att det ska bli bättre.
  • Yinyoga är en kombination av mindfulness, yoga och kinesisk medicin. En egenbehandling, en egen liten akupunkturbehandling utan nålar.
  • Vi sitter eller ligger i olika positioner. 2-3 minuter i varje position där focus ligger på avslappning. När vi slappnar av på det här sättet når vi och stimulerar vår Bindväv/Faschia. Bindväv eller Faschia som det också kallas har vi överallt i vår kropp, det är kroppens lim. Den håller ihop alla delar. Binväven påverkas av ålder, men även av stress. Den blir mindre elastisk, krymper, drar ihop sig vilket kan upplevas som att man har en alldeles för liten våtdräkt på sig. Här kommer stelheten in. Dessutom innehåller bindväven mycket smärtreceptorer, så stel bindväv kan göra väldigt ont. Vi får många olika symtom.
  • Vikten av balansen mellan yin & yang. I dagens samhälle lever vi mycket Yang dvs aktivt, med många bollar i luften, mycket som ska hinnas med, stora krav, prestationsnivåer som ständigt höjs. Yin som är motsatsen till yang dvs passiv, lugn, avslappningInsikten om hur mycket yin vi behöver i dagens samhälle för att balansera upp all yang som vi utsätter oss för. En rolig beskrivning från en kvinna, efter sitt första yinyogapass hos mig -Jag berättade för min man när jag kom hem att det kändes som 2 veckors semester. 1,5 timmes yoga kändes som 2 veckors semester, så utvilad kände jag mig! 
När jag för många år sen aktivt började leda yogagrupper var det i poweryoga, poweryoga som är en fysisk form av yoga. Efter några år började jag sakta presentera yinyoga för min ena grupp, yinyoga som jag endast kört hemma själv. Dom blev helt sålda och det spred sig snabbt. Gruppen med yinyoga blev snabbt fullbokad vilket innebar att jag fick starta upp ytterligare en grupp. Idag har jag 5 yinyogagrupper/vecka. Det finns många yoganördar kan jag lova, som precis som jag förmodligen aldrig kommer att sluta. Det är för bra för det, man mår för bra.
Låter det intressant, är du sugen på att prova? Isåfall är du varmt välkommen att prova 2 timmars yinyoga med mig.
  • Söndag 5 mars i Stenlängan vid Mjällby Kyrka 18.00-20.00
  • Ta med dig någon form av matta att yoga på, en filt, ett par kuddar och vattenflaska.
  • Såklart sköna kläder.
Anmäl dig till mig Monica Möllerström 0738231103 (sms) eller kontakt@monicamollerstrom.se
Hjärtligt Välkommen!
Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln