Att Stämma Sitt Instrument

Igår var det Yinyogaworkshop, ämnet/strängarna handlade om våra Lever/Gallblåsmeridianer.
Alla som var där kan nog intyga att det är tuffa strängar att stämma, men förstår hur viktigt det är!
Hur viktigt det är att vi vågar möta upp oss själva, detta kan såklart vara svårt hemma själv, framförallt när det är tuffa positioner. Då behöver man någon som puttar, stöttar och pushar för att våga!
Höfter, ljumskar och stora sätesmuskeln. Insida ben, utsida ben/ kropp.
Sekundära organ som påverkas vid obalans är ögon, senor, ligament, naglar samt små muskler och nerver.
Träelementet-Träelementet styr vår inre drift att uppnå mål samt vår förmåga att kunna planera, fatta beslut och handla.
Det sägs att det är gallblåsan som står för beslut och omdöme medan levern står för handlingen (aktion) Leverns funktion kallas befattningshavaren för strategisk planering, vår arkitekt av framtidsvision. Dess följeslagare är gallblåsan som ger oss förmåga att kunna ta besluten och döma klokt. Utan träelementets vision och planering, beslut och riktning händer ingenting-ENDAST FRUSTRATION
Hur allt påverkar....
Känslor här är Ilska/frustration och obalans här skadar såklart levern.
Vi kan aldrig luras, och det ska vi inte heller göra, framförallt inte oss själva. Vi kan inte heller "måla upp "andra känslor utanpå som vi hellre vill ha.
Vi kan inte heller hela tiden söka yttre guidning, vägledning....den guidningen skapar lätt ett beroende och ännu fler obalanser.
Har du ditt träelement i balans orkar du agera och handla.
Längre tids ilska resulterar i stagnation av leverns energi och kan skapa depression, menstruationsbesvär, högt blodtryck och problem med magen och mjälten.
  • Balans i träelementet-Du känner kärlek och visar vänlighet. Du har god självkänsla och självförtroende. Du har förmåga att planera och fatta beslut. Fysisk och psykisk flexibilitet, tillväxt och utveckling. Du är entusiastisk och har en stark livsgnista. Du har även kontakt med dina känslor.
  • Underladdat träelement- Medberoende och du tror inte på dig själv. Du är osäker, osjälvständig och tar inte ansvar. Du känner dig förvirrad och insjunken i dig själv. Du har dålig självkänsla.
  • Överladdat träelement- Du vill vara beundrad och har dåligt självförtroende. Du söker all form av yttre bekräftelse. Arbetsnarkomani. Du är perfektionist, otålig och hetsig.
  • Mentala och andliga förmågor-Förlåtelse, förståelse, helande och sympati.
Ja, vikten av att stämma strängarna! Exempel på olika symtom som kan bli vid obalanser av dom här meridianerna. Såklart är det viktigt att nämna att allt påverkar vartannat, ofta har man gått länge i obalanser och då är inte bara ett par meridianer ostämda, utan sannoligt fler! Därav vikten av underhåll!

Exempel på symtom från överbelastad lever
  • Huvudvärk, migrän, neurologiska smärtor i sätet, ont i knä, hudsjukdomar, klåda och eksem, bihåleinflammation och ögonsjukdomar. Trötthet och häftigt humör (hetlevrad)
Symtom på störd Galla
  • Ögonflimmer, migrän, huvudvärk, tinnitus, yrsel, öroninflammation, åksjuka, ansiktsförlamning, bihåleinflammmation, nackspänning.  Symtom från matsmältningen är dålig nerbrytning av fetter som kan leda till gallsten, ökad risk för blodproppsbildning och förfettning av kranskärlen. Andra symtom är höftledsbesvär, ischiassmärtor, knäsmärtor, smärtor  som går ut i skulderpartiet och ländryggssmärtor.
Ja tacksamheten är stor, TACK  ni som kom igår! Er villighet till att arbeta med er själva och våga möta upp era obalanser och stämma ert instrument! För såklart är det så, att går vi i dessa obalanser påverkar det inte bara oss själva utan även andra runt omkring.
Därav min oerhörda tacksamhet....
Jag har en hel kategori av människor som jag brukar kalla entreprenörer, dom är drivna, har ofta egna företag, har hög känslighet men glömmer ofta sig själva! Då blir det inte bra, varken för sig själv eller dom runtomkring.
Så ett litet urdrag av det vi arbetade med igår....
TACK<3 
Namaste Monica
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln