Avslappning/Avspänning

För ett tag sen hade jag en flicka här på behandling. En tjej som var helt överstimulerad, otroligt smart/känslig tjej men i obalans väldigt envis, aggressiv vilket skapar många onödiga problem. Hon hade även fysiska "problem/symtom" orsakade av sin inre stress/obalans.
I behandling är det otroligt viktigt att "läsa av" individen så att man får rätt "hjälp". Det hjälper inte när man är så blockerad att utifrån bara prata, pratet når inte in och risken är stor att det lägger sig som ytterligare belastning. Hjälpmedel till den här tjejen var att när hon kommer hem från förskolan behöver hon vila/pausa en stund. Inte så mycket stress/aktiviteter/planer. Att föräldrarna skulle fixa en avslappningsskiva som hon behöver lyssna på när hon lägger sig. Även att föräldrarna blir medvetna om sig själva, hon känner direkt deras stress. Det är inte alltid roligt att delge sån här information till föräldrar eftersom det kräver förändringar. Otroligt klok mamma som uppmärksammat lyssnade och förstod men framförallt handlade.
Detta meddelande fick jag från mamman häromdan....
..... är  en helt annan människa nu, mer snäll mot alla och lugnare till sättet. Men slarvar vi med avslappningen så märks det direkt på henne.
Tack för allt du gjort för .....och oss

Det är många som är överstimulerade idag. Bär på onödig stress, som skapar onödiga problem. Det går inte att "prata"tillrätta utan balansen behöver komma inifrån. När det blir sån överstimulering tappar man sig själv allt annat tar över. Det måste bli lugnt/tyst så man kan höra sig själv igen. Det är otrolig skillnad på aktiv energi eller stressad energi. Både när det handlar om barn & djur behöver vi som står runt omkring vara uppmärksamma för att tidigt och tydligt kunna hjälpa till att bryta ett negativt beteende. Naturligtvis kräver det att vi är närvarande och uppmärksamma och har ett inre lugn. 
Mamman berättade också häromdan för mig hur den här tjejen ibland säger -mamma lyssna med mig! Eftersom den här tjejen är så duktig på att läsa av sin omgivning är det otroligt viktigt att förstå att när hon säger så behöver mamma verkligen stanna upp och bara andas/slappna av, lyssna med henne.
Klok liten tjej med otroligt stor omtanke!

Ibland missförstår vi och bara ser problemen. Naturligtvis har jag frågat mamman om jag får delge. Tack för att ni läst, informationen behöver spridas på olika håll så våra barn och djur slipper dom här onödiga obalanserna som skapar otroligt mycket spänningar.
Den här familjen har också djur bla. hästar. När jag pratade med mamman sa hon-det går mycket bättre med hästen....sen blev det tyst.....så sa hon-är det för att vi är lugnare?! Ja, helt rätt. Allt sprider sig som ringar på vattnet.
Underbart, tack!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln