Hälproblem

Ett brev från en mamma vars dotter haft problem med hälarna & deras upplevelse/erfarenheter....
S. är 9 år och har under ca 2 år haft problem med att hon har så ont i hälarna att hon knappt kunnat sätta ner hälarna när hon gått.
Vi har köpt inlägg för att se om det hjälper-men det har varit väldigt lite förbättring.
I sportaffären fick vi höra att hon redan vid 7-8 års ålder trampat ner sina naturliga gelekuddar som man har i fötterna och att de inte kommer att återbildas.
Flera av S. skolkamrater har samma problem de olika svaren vi fått från skolsköterska, vårdcentral mm har varit-växtvärk, dåliga skor nu för tiden, väldigt vanligt i den åldern-använd inlägg, det kommer att försvinna.
Då S. har gått på behandling hos Monica och detta uppmärksammades. Det var alltid bra 1-2 veckor efter att hon varit på behandling, men återkom igen.
Efter ett tag lyckades Monica förklara så att både jag och S. förstod att det inte handlade om att hon hade problem med  hälarna utan att det satt i höfterna. Vi fick råd att göra vissa yogaövningar hemma och se om resultatet höll sig. 2-3 ggr/vecka gjorde vi övningarna och inget mer ont i hälarna. Nu har S. börjat på yinyoga 1ggr/vecka och gör ändå övningarna hemma. Nu är det ca 2 månader och S. känner inget och använder ej heller några inlägg. Allt satt i hennes höfter och sedan kom smärtan i hälarna.
Vilken tur att vi känner Monica som fick oss att förstå hur lätt det var att få bort det onda.

Detta är en beskrivning/upplevelse från mamma& dotter. Här lite ord från mig...
Så här viktigt är det att lösa upp spänningar/blockeringar för att få igång kroppens inre flöde. Är man sned i tex sina höfter så begränsas naturligtvis flödet. Vikten av att ibland underhålla hemma. Det är inte alltid så naturligtvis eftersom vi är olika som individer. Men i detta falllet var det så. Det samarbetet är nödvändigt och precis som mamman beskriver förstod både S. och mamma det 3:e gången S. var här för behandling. Ofta är vi ju så focuserade på symtomen, att det kan bli konstigt när man säger att problemen till stor del sitter i höfterna. 
En övning som den här tjejen fick var sittande framåtfällning som kommer åt hela baksidan av kroppen där urinblåsmeridianen löper. Längs meridianerna har vi många akupunkturpunkter som jag vid behandling stimulerar för att frigöra blockeringen/blockeringarna. Även i yinyogapositionerna stimuleras akupunkturpunkter. Det är naturligtvis nödvändigt att lyssna individuellt, så det som funkar på en  funkar inte på alla även om symtomen är liknande. Däremot kan det vara värt att prova, dumt att lida i onödan.
Tack! Monica

Etiketter: behandling terapi

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln