Häst och Hög Känslighet

Det är sällan jag brukar berätta här om erfarenheter via behandlingar.
Här handlar det om högkänslighet, inte hos människa utan djur.
Förmodligen pga att jag är högkänslig själv attraherar jag människor såväl djur som har ett extra känsligt nervsystem.
Känns viktigt att berätta och hästens ägare har gett sin tillåtelse.
Jag skulle "läsa av" två hästar, samma ägare till båda hästarna.
Min dotter Matilda skulle med pga att min tidbok är fullbokad och mitt focus ligger på människor. Matilda är också väldigt känslig för intryck, signaler...högkänslig, är nu redo att också hjälpa till med sin känslighet.
Så jag har börjat delegera djur till henne, om ägaren vill.
Jag satte mig i min bil och Matilda i sin.
Väl i min bil stängde jag radion kände att jag ville ha tyst. När jag började närma mig stallet blev jag så otroligt trött! 
Då frågar jag, ok är det ägaren eller någon av hästarna? Bilden jag får är den tvåfärgade hästen! 
Matilda i sin bil (och vi pratade inte med varandra, inte innan vi åkte hemifrån heller) också otroligt trött. Hon ställde också frågan...ok vilken häst ska vi börja med? den minsta fick hon som svar.
Nu får jag tillägga att det är ingen röst som ringer upp eller nåt annat konstigt, detta handlar om att lita/lyssna på sin intuition.
Matilda var på plats en liten stund innan mig, vi kunde bara snabbt sammanfatta vad vi känt innan vi gick in. 
Jag vill också belysa platsen ett otroligt fint stall, fina hagar, ridhus extremt lyxigt på alla sätt! Vi kommer in i stallet, ägaren frågar vem vi vill börja med.
Ja, inte så svårt den tvåfärgade var minst! 
Ägaren band upp hästen, oj oj oj vilken stress ok här gäller det att sortera. Nu tonar vi ju in på hästens energi för att förstå hur den känner sig! Jag känner sån irritation-STÄNG RADION!!!!!! En telefon ringer, hästen är där direkt med sin uppmärksamhet!!! Ok, tillbaka igen....det var ett jäkla ljud vad är det som låter? Aha fläkten STÄNG FLÄKTEN!!!! Efter fläkten kommer ett annat ljud, så jäkla jobbigt, jag blir så stressad- det är hästens ord/känsla....ah taket! Plåttak spänningar, knäpper! Ok nu har vi medvetandegjort! Förstår redan här att det är en superkänslig häst, hennes nervsystem är helt överbelastat! 
Hela tiden som vi läser av så arbetar vi också energimässigt med healing, både jag och Matilda. Hjälper henne lösa upp spänningar. Hon svarar an på det vi gör, slappnar verkligen av, gäspar man känner stor skillnad. 
Jag frågar henne/hästen. 
Vad behöver du? 
Hur kan din ägare hjälpa dig slappna av? 
Ut i skogen, gå med grimma, långt grimskaft, hängande huvud! 
Nej det går inte svarar ägaren, hon har dragit min axel ur led 4 gånger, det kan jag inte! 
När ägaren pratar förmedlar hästen...kan hon bara vara tyst, hon pratar hela tiden! (naturligtvis menar hon inget elakt-djur är raka,tydliga) 
Med mig behöver hon inte prata det räcker att hon tänker förmedlar hon! 
Jag förmedlar vidare till ägaren som skrattar....ja, jag pratar hela tiden! Ok, med den andra hästen kan du prata men inte med henne det räcker verkligen att du tänker hon fångar upp allt! Då vill hon inte att jag har musik på i ridhuset NEJ!!!! absolut inte!! Rolig häst extremt tydlig!! Och en ägare som är med lyssnar, agerar!
Nu känner jag hur jag börjar titta mig omkring...vem har den boxen frågar jag, den rakt fram när man kommer in genom dom stora dörrarna? Ja, det var ju inte hennes box men hon ville gärna ha den för att ha koll på allt, då blir hon lugn. Hon kan tänka sig att man turas om inget problem alls.
Nu känner jag att min uppmärksamhet dras utanför stallet till hagarna, hon vill gå i en stor hage!! Frågar igen ägaren angående hagarna. Hon(och ägarens andra häst, dom går tillsammans) har tre hagar att välja på alla för små enligt henne hon visar en bild på en stor hage med träd och sten lite backar....jag beskriver. 
Aha dom andra hästarna i stallet går i den stora hagen som hon beskriver, men där kan hon inte va för hon är inte snäll mot dom!
Jo, det kommer hon att va när hon blir mer lugn & harmonisk får komma ut på avslappnande långa promenader. 
Den här hästen berättade via ägaren, när ägaren var hos mig på behandling att hon vill ha föl! Det hade ägaren tänkt på länge, men av olika anledningar hade det inte blivit så. Men nu är det på gång.
Jag och Matilda kunde också förmedla till henne att snart kommer du gå i en stor hage med ditt föl och det blir hur lugnt som helst.
Efter hand pockade den andra hästen på uppmärksamhet. 
Jag gick in till honom och jobbade, Matilda fortsatte med henne.
Han var snabb jobbad också väldigt tydlig, men hade varit väldigt trött sista veckan. 
Inte konstigt han tar ju hand om sin kompis.
Ja, just det MAGEN denna extrema känslan i magen av stress- precis som hos oss människor när vi blir stressade! Hon hade en sån stress i magen. 
Där jobbade vi mycket! Klart det blir en obalans i magen när vi tar in så otroligt mycket, vi äter inte bara fysiskt utan även mentalt.
Vi arbetar alltid tills det känns lugnt, djuret signalerar tydligt när det är klart!
Jag brukar säga när det inte kommer mer är det klart för idag, det är en process och processer kan man inte påskynda!
Hon var lugn när vi åkte och han ville bara ut i hagen.
Naturligtvis har jag varit i kontakt med ägaren efter detta!
Som sagt en otroligt klok ägare som verkligen lyssnar!
Detta är ägarens ord efteråt...
Hon är mycket lugnare!
Ägaren hjälper verkligen henne. 
Dom har varit ute i skogen på lång tygel och bara strosat!
Han efter behandling/avläsning sjövild, bockar busar som bara den!
HÄRLIGT, han har fått sin energi tillbaka och hon är lugn.
Som sagt en berättelse om en högkänslig häst, som lätt klassas som "idiot" eller galen vi har så många namn. Vi måste bara va villiga att lyssna! Våra djur är så KLOKA!!!
Tack för att du tog dig tid att läsa, det gör att vi tillsammans skapar en förståelse!
Både för människa & djur!
Stor kram Monica

Etiketter: hästar behandling

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln