Bindväv

Bindväv är en vävnad som alla har i sina kroppar människor såväl som djur. Bindväven är mitt arbetsfält. Många idag är inte ens medvetna om att den finns. Det är en yinvävnad, yin är inre vilket innebär att den ligger djupare än muskler, kotor och leder. På ett sätt kan man säga att man också kommunicerar med sin bindväv. Den är otroligt viktig att vårda eftersom den bäddar in allt!!!
Jag mötte precis en kvinna på behandlingsbänken som redan förstått vikten och vitsen av att vårda sin bindväv. Hon anammade det direkt vid första mötet, hon gör sina övningar och idag när hon la sig på bänken var hon rak! Denna kvinna tar hand om en häst där mycket fokus ligger på att bygga upp muskler, jobba upp kondition ingen förstår bindväv och bindvävens roll. Jo, den senaste terapeuten förstår. Han sa att hästen behöver en vilodag utan att göra något alls, gärna två (detta i kombination med hans bra behandling). Att sen till det koppla på övningar som stimulerar hästens  bindväv på samma sätt som yinyogan stimulerar människors bindväv är bra!! Då får musklerna mer plats, hästen kan  syresätta sig på ett helt annat sätt,  cirkulationen blir bättre hela rörelseapparaten mår bättre. Okunskap!!
Bindväven är basen. Den måste fungera för att det andra ska fungera, då fungerar faktiskt mycket av det dom jobbar med av sig själv. Bara där kommer det in en naturlig avslappning som är nödvändig!
Den här hästen möter dessutom många människor och får på så sätt mycket intryck. Han ska prestera, vara duktig. Han är väldigt lyhörd i sig själv och vill alltid göra sitt bästa då slår man lätt knut på sig. Då är den här typen av avslappning och vila för att må bra nödvändig!! Annars blir han stel, får ont, kan inte röra sig obehindrat....det blir helt enkelt en stress och man blir det jag kallar överbelastad.
Jag arbetar med att få människor raka, inte för att bygga upp muskler för att musklerna ska bära. Genom att att lyssna, frigöra spänningar, få bindväven att slappna av  får man mer plats och det ger raka kroppar.
Då slutar man felbelasta såklart är det bra för både höfter, ljumskar och knä.
Sneda ryggar som blir raka genom att man vårdar sin bindväv. Såklart hjälper detta vid olika ryggproblem. 
Om du tex som sned ryttare sitter på hästryggen, du har en ridlärare som hela tiden korrigerar, rättar till, säger sträck på dig, sitt mitt över häsen, trampa ner i höger stigbygel...ja, via dina muskler kan du spänna kroppen att tillfälligt att sitta rakt...men hur mår din kropp egentligen? Vad händer när du sen hoppar av och slappar av, ja den är garanterat lika sned eller kanske tom snedare eftersom du stressat och pressat den mer.  Hur känns det för hästen att bära en sån ryttare som stänger in....som inte kan slappna av? Friheten försvinner, rörelsen försvinner och så är ekorrhjulet igång!
Så GLÖM INTE ATT VÅRDA ER BINDVÄV, den är viktig!
Tack<3 Monica

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln